Tento spôsob prípravy čaju pochádza z Tuniska . Počas teplých dní vás povzbudí omnoho viac ako káva. Čaj je silný a sladký , pije sa z malých sklenených pohárikoch , osviežuje a zlepšuje náladu.
Postup:
Do malého čajníka dáme za hŕstku kvalitného zeleného čaju , zalejeme vriacou vodou (menším množstvom) a čajníkom zakrúžime , aby sa čaj premiešal , a vodu vylejeme.
Čaj opäť zalejeme vodou a krátko povaríme. Pridáme čerstvú mätu a cukor . Na prípravu čaju nikdy nepoužívame lyžičku. Cukor miešame tak že ho opakovane prelievame z pohára do čajníka. Pije sa chladení . Môže sa do tohto povzbudzujúceho nápoja pridať nasekané píniové oriešky.
Výskyt: Levanduľa úzkolistá, Lavandula angustifolia
-
Na suchých a teplých svahoch. V teplých oblastiach Európy rastie aj divo. U
nás sa zväčša sa pestuje v záhradke ale aj na balkóne v kvetináči .
Obľubuje s...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára